I allmän tandvård är skalfasader helt enkelt ett tunt lager av porslin-liknande material permanent placeras ovanpå en tand, i huvudsak täcker upp en skadad tand. Skalfasader förhindrar ytterligare tandskador genom att vara tunna och ogenomträngliga. Med tiden, när människor åldras, emalj på tänderna slits ner och blir slitna och skadade från syran i läsk, tobak, kaffe, vin och andra livsmedel. Skalfasader skyddar också tandens yta från skador och kan därför kraftigt förstärka det estetiska tilltalande hos ett leende.

Porslinsfasader

Skalfasader finns i ett brett utbud av olika utföranden som är gjorda för att täcka många typer av tandproblem. Du kan få håligheter fyllda med porslin, kompositmaterial, kompositharts och även kompositlaminat, som har blivit allt populärare på grund av deras hållbara natur och realistiska utseende. De flesta människor får sina tänder porslin fast helt enkelt eftersom det är enkelt och billigt och kan verkligen göra stor skillnad i hur ditt leende ser ut. Men om du har ett allvarligare problem med tänderna såsom en böld, kan du behöva få skalfasader för att inte bara reparera skadan, men också för att förhindra eventuella framtida tandskador också.

Det finns två grundläggande sorters skalfasader, tand-färgad och tand-form. Tandfärgade skalfasader är specialanpassade, tandformade skal som är utformade för att se ut precis som en vanlig tand och därmed smälta in sömlöst med din befintliga tandstruktur. De är praktiskt taget omöjlig att upptäcka för människor omkring dig och även smälta in fint med resten av dina tänder. De är mycket tunna, så de tar upp mycket lite utrymme och kan lätt formas och gjutna för att matcha din tand struktur, vilket ger dig bästa möjliga resultat. Porslinsfasader, å andra sidan, tillverkas i standard tandformade skal som sedan monteras över din befintliga tandstruktur och ges en enhetlig färg för att ge ditt leende att bedövning nytt utseende som många människor önskar.