En tandläkare, även kallad en kosmetisk tandläkare, är en tandläkare som specialiserat sig på diagnos, behandling, och förebyggande av orala problem och sjukdomar i munnen. Tandläkarna arbetar inom alla områden av tandvård som tandreglering. Tandläkaren använder lokalbedövning för att bedöva patienterna för olika behandlingar. Tandläkare har förtjänat respekt och rykte över hela världen och är förknippade med några välrenommerade institutioner. De tillhandahåller den senaste tekniken och utrustningen till sina patienter.

Tandläkarutbildning

Vid slutförandet av hans eller hennes examen från en erkänd tandläkarskola, bör en tandläkare vara väl förberedd för att ta upp en spännande karriär. Många tandläkare åtar sig undervisning eller forskningsprogram i högskolor eller universitet. Efter examen, de går på att göra forskarutbildning i minst fyra år vid ackrediterade högskolor eller universitet. Vissa tandläkare träna för ett år i ett praktikprogram på ett sjukhus eller ett laboratorium. Många tandläkare väljer att slutföra sin utbildning i en klinik eller en skola knuten till en högskola.

Efter examen kan tandläkare ser fram emot en givande och utmanande karriär som kräver att de utför en mängd olika tandoperationer och förfaranden, som inkluderar rotfyllning terapi, broar, porslin faner, tandextraktion, fyllning, tand ympkvistar, kronor, broar, ortodonti, etc. En tandläkare måste vara bekymrad över den totala munhälsa av en patient. De använder steriliserade instrument för operationer och tar hand om massa och vävnad som omger tänderna. Tandvård innebär många aspekter som tandköttssjukdomar, håligheter, munhygien, ansiktssymmetri, och ansiktsuttryck, muncancer, livmoderhalscancer, hjärnhinneinflammation, emaljskador, käkproblem, blekning, blekning, bindning, tandblekning, preoperativ munhälsa, postoperativ munhälsa och komfort.